Nieuws & tips

Ondernemen is sport

Ondernemer zijn is net zoals sport. Een ploeg zal succes boeken als alle segmenten samen één geheel vormen. Alle puzzelstukjes moeten in elkaar passen en we weten allen dat een onderneming uit vele puzzelstukjes bestaat. Wat ik merk bij ondernemers is dat wanneer ze volop aan het werken zijn in en aan hun onderneming ze vaak het overzicht verliezen en zo de toch belangrijke stukjes over het hoofd zien door tijdgebrek, gedrevenheid en hun passie voor hun onderneming. 

Lees meer »

Service & Kwaliteit

Vandaag de dag heeft de klant zoveel mogelijkheden en keuze om te kiezen waar hij vandaag zijn boodschappen zal doen of waar hij iets zal gaan eten. Er zijn ondernemingen die uitpakken met de goedkoopste, de meeste keuze, de beste kwaliteit en ga zo maar door maar wat is nu eigenlijk cruciaal voor de klant waar hij uiteindelijk zal gaan om zijn behoefte in te vullen.

Lees meer »

Loonkost horeca

Horeca personeelskosten zijn hoge werkgeverslasten. Streven naar een personeelskost tussen de 20% en 30% van de bruto-inkomsten is prima . Hou rekening, een restaurant met bediening zal waarschijnlijk een hoger percentage personeelskosten hebben dan een fastfoodrestaurant, omdat ze meer personeel nodig hebben om de verwachtingen van de klant in te vullen.

Lees meer »

Meer winst genereren !

Leef je ook in die golf dat alles goed verloopt of heb je het gevoel dat er iets ontbreekt. Stap uit deze flow want soms is hetgeen wat we denken net niet de realiteit. Durf toe te geven dat niet alles verloopt zoals jij het wil en verbreed je inzichten door meer overzicht te creëren.

Lees meer »
Rating: 4 sterren
3 stemmen